|
|
Kremalı Piliç
Tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritin. Sarımsak ve limon suyunu ilave ettikten sonra göğüsleri de ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin; ayrı bir kaba alıp sıcak tutun. Ekmekleri aynı tavada kıtırlaşana kadar kızartın, daha sonra yağını bir kağıdın üzerine süzün. Arzu ederseniz ekmekleri fırında da kızartabilirsiniz. Erimiş tereyağının içine sirke, hardal, krema ve peyniri ilave edin ve sürekli karıştırarak yaklaşık 2 dakika pişirin. Mısır unu ve suyu karıştırıp ilave edin, sürekli karıştırarak sos kaynayana ve kalınlaşana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra sosu ateşten alın ve içine yeşil soğan ve maydanozu karıştırın. Servisten hemen önce piliç etlerini kızarmış ekmeklerin üzerine koyun ve en üste kremalı sostan dökerek servis yapın.
(6 kişilik) * 6 parça dövülmüş tavuk göğüsü * 40 gr tereyağı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarımsak * 1 kahve fincanı limon suyu (taze sıkılmış) * 6 dilim ekmek Kremalı sosu için: * 30 gr. tereyğı * 2 çorba kaşığı sirke * 2 tatlı kaşığı hardal * 1 su bardağı krema * 85 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) * 3 tatlı kaşığı mısır unu o2 çorba kaşığı su * 2 sap yeşil soğan (ince doğranmış) * 5 sap maydanoz (kıyılmış)
|