|
|
Lezzet Güneşi
Körili Piliç Çorbası Etleri kaynar suda 15 dakika haşlayın. Geniş bir kabın içinde zeytinyağını ısıtın. Orta hararette soğan, sarımsak, havuç, bezelye ve kereviz saplarını yaklaşık 5-6 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Un ve köriyi katın, 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ateşi kısarak önce etleri katın, sonra yavaş yavaş piliç suyunu ilave edin ve tuzunuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak orta hararette yaklaşık 8-10 dakika çorba yoğunlaşana kadar pişirin. Kabı ateşten alıp, ekşi kremayı hızla karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ilave edin. Sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika çorba ısınıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 1 paket piliç ızgara tavada kuşbaşı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan (doğranmış) * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 adet büyük boy havuç (halka halinde doğranmış) * 2 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş) * 4 adet kereviz sapı (doğranmış) * 3 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı köri * 7.5 su bardağı su (kaynar) * 1 su bardağı ekşi krema (normal kremaya 2 çorba kaşığı sirke ilave edin) * 3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) * Tuz
|