Lezzet Güneşi
Güveçte turşulu pilav Pirinci ayıkladıktan sonra sıcak ve tuzlu suda bir saat bekletin. Nişastalarının gitmesi için bol suda yıkayın ve süzün. Toprak bir kaba iki çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Su, tuz ve iki adet kesme şekeri ilave edin. Su kaynayınca pirinci ekleyin. Tencereye bir kapak kapatın. Kısık ateşte ya da orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Turşuları küçük küçük doğrayın. Fındık ve karabiberle birlikte pilava ekleyin. Harmanlayarak servis yapın.
(6 kişilik) * 2 kase pirinç * 2 kase su * 5 adet salatalık turşusu * 100 gram iri dövülmüş fındık * 3 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet kesme şeker * Tuz, karabiber
|