|
|
Hindili karnıyarık
Patlıcanları alacalı soyun, her taraflarını tuzlayın, 15 dakika dinlendirin, bol suyla yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda üzerleri hafif sararıncaya kadar kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerini keskin bir bıçakla hafifçe kesin, çorba kaşığının tersiyle içleri doldurulacak şekilde genişletin. Isıtılmış zeytinyağına soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. 2 adet yeşil sivribiberi halka şeklinde ince ince doğrayın. Soğanlara, et ve biberleri katın, karıştırmaya devam ederek dakika daha soteleyin. Salça ve domatesi ilave edip harmanlayın, üzerine 1,5 su bardağı su gezdirip, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Fesleğen, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin, harmanlayın ve patlıcanların içine paylaştırın. Harçtan artan yemek suyunu patlıcanların üzerine gezdirin, kalan yeşil sivri biberleri harcın üzerine yerleştirin, kalan suyu ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 6 adet patlıcan * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış) * 10 diş sarımsak * 600 gr. hindi kalça kuşbaşı * 8 adet yeşil sivri biber * 2 çorba kaşığı salça * 2 adet domates (iri küp doğranmış) * 3 su bardağı su (kaynar) * 1 çay kaşığı fesleğen * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1/2 demet maydanoz * Sıvıyağ (kızartmak için)
|