kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Hindili karnıyarık

Hindili karnıyarık

Patlıcanları alacalı soyun, her taraflarını tuzlayın, 15 dakika dinlendirin, bol suyla yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağda üzerleri hafif sararıncaya kadar kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerini keskin bir bıçakla hafifçe kesin, çorba kaşığının tersiyle içleri doldurulacak şekilde genişletin. Isıtılmış zeytinyağına soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. 2 adet yeşil sivribiberi halka şeklinde ince ince doğrayın. Soğanlara, et ve biberleri katın, karıştırmaya devam ederek dakika daha soteleyin. Salça ve domatesi ilave edip harmanlayın, üzerine 1,5 su bardağı su gezdirip, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Fesleğen, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin, harmanlayın ve patlıcanların içine paylaştırın. Harçtan artan yemek suyunu patlıcanların üzerine gezdirin, kalan yeşil sivri biberleri harcın üzerine yerleştirin, kalan suyu ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

(6 kişilik)
*
6 adet patlıcan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 10 diş sarımsak
* 600 gr. hindi kalça kuşbaşı
* 8 adet yeşil sivri biber
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates (iri küp doğranmış)
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 1 çay kaşığı fesleğen
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1/2 demet maydanoz
* Sıvıyağ (kızartmak için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 11-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-06-2005
 Keyifle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 09-06-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 08-06-2005
 Kestaneli bulgur pilavı   / 07-06-2005
 Lezzet güneşi   / 06-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-06-2005
 Kırmızıbiber sarması   / 03-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-06-2005
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kabaklı çimdik köfte
Islatılmış...
Bu zamanda evli kalabilene bravo
Bu zamanda evli kalabilene bravo
'Bir İstanbul Masalı'nın 'ressam Derya'sı Dolunay Soysert, atv'nin...
Kuruçeşme şenleniyor
Kuruçeşme şenleniyor
Reina, BuzADA ve New Yorker'ın ardından, Emre Ergani'nin mekânı Tampa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.