|
|
Lezzet Güneşi
Kabaklı çimdik köfte Islatılmış buğdayı süzün, unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Buğdayları derin bir tencereye koyun, üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün. Buğdaya tuz ilave edin, iyice yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkadıktan sonra üzerine çıkıncaya kadar su koyun, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Minik köftelere kabak ve mercimeği katıp, karıştırın. Sarımsak, yoğurt ve suyu çırpın, kabaklı köftelerin üzerine gezdirin. Isıtılmış tereyağına pul kırmızıbiberi katın, yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirip, servis yapın.
(6 kişilik) * 300 gr. aşurelik buğday (ıslatılmış) * 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet orta boy kabak (küçük küp kesilmiş, haşlanmış) * 1 çay bardağı mercimek * 2-3 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 su bardağı yoğurt * 2 çorba kaşığı tereyağı * Pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda)
|