Sebzeli tart
Tart hamuru için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, iyice yoğurun. Hamuru yarım cm. kalınlığında açarak tart kalıbına veya küçük tart kalıplarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin. Kalıbın dışına taşan fazlalıkları bıçakla düzgünce kesin. Patatesleri haşlayın. Kabularını soyup, bekletin. Pırasaları uzunlamasına dörde kesip, küçük küçük doğrayın. Pırasaları kısık ateş üzerinde zeytinyağında soteleyin. Patatesleri, pırasaları, tuz, karabiber ve kremayı robotta püre haline getirin. Bu karışımı tart hamurunun içine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(6-8 kişilik) Hamur için: * Bir buçuk su bardağı un * 200 gram tereyağı 1 adet yumurta * Bir tutam tuz İçi için: * 700 gram patates * 3 adet pırasa * 1 paket çiğ krema * Tuz, karabiber * 1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
|