|
|
Lezzet Güneşi
Patlıcanlı pilav Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında kesin (1 tanesini ayırın). Tuzlu suda 20 dakika bekletin. İyice yıkayın ve sıkın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın ve süzgece alın. Pirinci ayıklayın, tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene dek yıkayın ve süzgece alın. Bir tencereye rendelenmiş soğanı, 2 kaşık yağı koyup soteleyin. Ayrılan patlıcanı küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. 1-2 dakika soteleyin. 2 su bardağı su, tuz, şeker, limon suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci ekleyip karıştırın. Üzerine kuş üzümlerini yayın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yenibahar, karabiber, kıyılmış dereotu koyun ve harmanlayın. Ufak tavada 1 tatlı kaşığı yağda fıstıkları kızartın ve pilava ilave edin. Bir kek kalıbına kızartılan patlıcanları dizin. Hazırlanan pilavı koyun, hafif bastırın. Kek kalıbını ters çevirerek servis tabağına alın.
(8 kişilik) * 1 kg patlıcan * 1 soğan (rendelenmiş) * 2 su bardağı pirinç * 2 adet kesme şeker * Tuz, karabiber * 1 /2 dereotu * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çorba kaşığı fıstık * 1 çorba kaşığı kuş üzümü * 2 kaşık sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı limon suyu * Kızartmak için sıvıyağ
|