Lezzet Güneşi
Üzümlü pilav 2su bardağı pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün. 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye koyup, 1 çorba kaşığı kuşüzümünü bir iki kez çevirin. 1 çay bardağı iyice yıkanmış İzmir üzümünü ilave edin. 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, tuzu ve 1 adet kesmeşekeri ekleyip karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.
(6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 çay bardağı İzmir üzümü * 2 su bardağı su * Tuz * 1 adet kesme şeker * Kavrulmuş dolmalık fıstık
|