kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sula Bozis'in kitabından sizin için bir tarif
Komşu usulü yaprak sarma
Sula Bozis'in kitabından sizin için bir tarif

Sula Bozis'in kitabından sizin için bir tarif


Kalamar Dolması (Madam Emorfia Lazaridis'in tarifi) 20 adet orta boy kalamar 4 adet orta boy soğan 2 demet taze soğan 1 demet dere otu (ince kıyılmış) 50 gram kuş üzümü 50 gram dolmalık fıstık 6-7- çorba kaşığı dolmalık pirinç 1 bardak zeytinyağı 1 limonun suyu 1'er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, biber, tuz

Kalamarlar temizlenir, yıkanır ve kevgirde bekletilir. Soğanlar ince doğranır, bardak zeytinyağunda hafifçe kızartılır. Fıstık eklenip pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılıp sırayla pirinç ve diğer harç malzemesi eklenir. Kalamarlar birer birer harçla doldurulur, Ağızları iğne iplikle dikilip tencereye dizilir. Limon suyu, yarım bardak zeytinyağı, bir bardak sıcak su katılıp, önce 8-10 dakika orta ateşte sonra kısık ateşte ğişirilir. Soğuk servis yapılır.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız peynirinin en Fransız markası
 2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar
 Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
 Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
 Sofralarımıza yeni derya kuzuları
 Buyurun Japon sofrasına
 Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları
 Çocukların yemekleri yarıştı
 Önce deniz sonra midyeler kirlendi
 Mmm... Çok leziz!
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bandırma yolcuları
Bandırma yolcuları
Atatürk'e en büyük acıyı Samsun'a yanında götürdüğü Kazım Dirik...
Bu ne zamansız bir ölüm
Bu ne zamansız bir ölüm
Ne oldu, sevgili kardeşim... Niye bizi böylesine erken bırakıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.