kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şarap kursunda bir efsane
Şarap kursunda bir efsane

Türkiye'de ilk kez bir şarap kursunda dünyanın en prestijli şaraplarından Chateâu Petrus tadılacak. Gusto Dergisi'nin 2003'den beri aralıksız olarak sürdürdüğü ve şimdiye dek 500'e yakın kişinin devam ettiği şarap kurslarının III. Etap'ı, 15 Mart Salı akşamı Hyatt Regency Oteli'nde başlıyor. Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın'ın verdiği, "Şarabın Dünyasına Giriş" ve "Bölge Bölge Dünya Şarapları" başlıklı ilk iki etabın ardından, şarap kursunun doruk noktası olan, "Büyük Şaraplar-Üzümler, Şaraplar ve Stiller" başlıklı III. Etap'ta dünyanın en pahalı ve nadir şaraplarından 1979 rekoltesi Chateâu Petrus'ün yanı sıra Opus One, Don Melchor, Mas la Plana ile Bordo'nun birçok Grand Cru şarabı ve Dom Perignon gibi istisnai şampanyalar da tadılacak. Türkiye'de kültürü çok zayıf olan Sauternes, yıllanmış "vintage" Porto ve Madeira gibi özel şarapların da tadılarak keşfedileceği etapta, Sauternes'e kaz ciğeri, Porto'ya rokfor peyniri gibi bu şarapları taçlandıran çok özel lezzetler de eşlik edecek. İlgilenenler için Tel: (0212) 244 00 18 - 244 11 81.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız peynirinin en Fransız markası
 2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar
 Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
 Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
 Sofralarımıza yeni derya kuzuları
 Buyurun Japon sofrasına
 Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları
 Çocukların yemekleri yarıştı
 Komşu usulü yaprak sarma
 Önce deniz sonra midyeler kirlendi
 Mmm... Çok leziz!
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bandırma yolcuları
Bandırma yolcuları
Atatürk'e en büyük acıyı Samsun'a yanında götürdüğü Kazım Dirik...
Bu ne zamansız bir ölüm
Bu ne zamansız bir ölüm
Ne oldu, sevgili kardeşim... Niye bizi böylesine erken bırakıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.