Bonkör salatası
Tozşekeri ve tuzu karıştırıp, salatalıkların üzerine serpip, harmanlayın. 30 dakika buzdolabında bekletin. 2 çorba kaşığı zeytinyağında fıstığı, ekmek kırığını ve üzümü kavurup, soğutun. Soğuyan salatalığa, havucu, kıvırcık marulu ve mısırı ilave edip, karıştırın. Hardal, sirke, mayonez, pul biber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ufak bir kavanozda çalkalayın. Salatanın üzerine gezdirip, harmanlayın. Servis tabağına alın. Fıstık, üzüm ve ekmek serpip, servis yapın.
(6 kişilik) * 1/2 kg. salatalık (ince pul doğranmış) * 1 adet orta boy havuç (ince pul doğranmış) * 8-10 yaprak kıvırcık marul (el ile iri parçalanmış) * 3 çorba kaşığı mısır * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı yer fıstığı * 1/2 su bardağı iri ekmek kırığı * 2 çorba kaşığı sultani üzüm * 1 tatlı kaşığı hardal * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı mayonez * 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre) * 1 adet limon suyu * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay kaşığı tuz
|