Lezzet Güneşi
Kök pastası Pasta keklerini nescafeli suyla ıslatın. Tencereye un, şeker, vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ateşe alın ve göz göz olana dek pişirin. İyice soğuduktan sonra içine krem şantiyi koyun ve mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kekin bir parçasına sürün. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine fıstık ve rendelenmiş çikolata serpin. Üstüne ikinci parçayı koyun. Üzerine krema sürüp, ıstık ve çikolatayı serpin. En üste üçüncü keki de yerleştirin. Üzerini kremayla kapatın. Bıçakla dört parçaya kesin. Kalan kremaya kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Pastanın yanlarını bununla sıvayın. Üzerine de çatalla şekil verin. Süsleyerek bir gece dolapta bekletin ve servis yapın.
(10 kişilik) * 1 adet pasta keki * 1,5 su bardağı nescafeli su * 1/2 litre süt * 1 poşet krem şanti * 2 kaşık un * 2 yemek kaşığı şeker * 2 yemek kaşığı kakao * 1 çay kaşığı vanilya * 1 yumurta sarısı * 50 gr. çikolata * Süslemek için fındık, fıstık
|