|
Halka
Hamur yoğurma kabına yağı, suyu ve tuzu koyduktan sonra, yavaş yavaş unu ilave edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Hamuru 1 saat yoğurun veya robotta 18 dakika çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki avucunuz arasında işaret parmağı genişliğinde çubuklar yapın. İki ucu birleştirip halka şekli verin. Önceden ısıtılmış (120 derece) ılık fırında 15 dakika pişirip, fırın kapağını açın. Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo koyup, 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
(4-6 kişilik) * 1 su bardağı eritilmiş, soğutulmuş margarin * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 kahve fincanı su * Aldığı kadar un * Tuz
|