Tost ekmeği böreği
Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ile ekmeklerin üzerine yayın. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, margarinde unu kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamı alana dek karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, karabiber, tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Ekmeklerin üzerini beşamel sosun yarısı ile kaplayın. Sosun da üzerine kalan ekmekleri dizin. Tekrar beşamel sosla kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Üzerine sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.
* 12 dilim tost ekmeği * 3 çorba kaşığı margarin * 1 demet maydanoz * 1 demet taze soğan * 2 adet sivri biber * 10 adet mantar * Tuz, karabiber Beşamel sos için: * 3 çorba kaşığı un * 2 buçuk su bardağı süt * 3 çorba kaşığı margarin * Bir fiske muskat * Tuz, karabiber * Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
|