İran Poğaçası
Margarin, sıvıyağ, kabartma tozu, limon suyu, limon kabuğu rendesi, pudraşekeri ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Un ilave edip, yumuşak bir hamur yapın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile 5 santim çapında açın. Kayısı reçelini süzün, tanelerini hamurun ortasına koyup, poğaça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Yumurta sarısı ile zeytinyağını çırpıp, üzerlerine sürün. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Reçelin suyunu üzerlerine sürüp, fıstık rendesi serpin.
* 3,5 su bardağı un * 100 gram margarin * Yarım su bardağı sıvıyağ * 1 çay bardağı süt * 1 paket kabartma kozu * 1 adet limon suyu * 1 adet limon kabuğu rendesi * 2 çorba kaşığı pudraşekeri * 1 su bardağı kayısı reçeli * 2 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 50 gram toz yeşil fıstık
|