|
|
|
|
|
|
Su yudumlamak açlığı bastırabilir
* Kan şekerinin ani düşüşünü, ani açlık krizlerini engellemek için nasıl önlem alabiliriz? Beslenme şeklimizi değiştirmeliyiz. Bu değişikliği yapmak aslında çok kolaydır. Beyaz ekmek yerine tam buğdaydan yapılmış ekmeği; beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, kabuklu pirinç veya en iyisi bulguru; beyaz makarna yerine tam buğdaydan yapılmış makarna veya kepekli, ıspanaklı veya domatesli makarnayı yemek bu değişikliğin başlangıcıdır. Glisemik indeksi, yani şeker yükü fazla olan patates, muz ve havuç gibi besinleri çok nadiren yemek ve düzenli egzersiz yapmak gerekir. Zayıflama diyetinde, kan şekerini yükseltmeyen tam tahılların kullanımını artırmak için; yulaf ezmesi, buğday ezmesi, tam buğday gevreği ve bulgur pilavı yemek, çorbalara arpa ve kabuklu pirinç koymak da önemli önlemlerdir. Karnabahar ve brokoli gibi posalı besinleri daha fazla tüketmek de açlık duygusunu azaltır ve kişiyi uzun süre tok tutar. Bu arada gün içinde sürekli su yudumlamak da faydalı olabilir. * Atıştırmaların bir diğer nedeni olan stresi yenmek için neler yapılabilir? Stresi azaltmak için gevşeme tekniklerini öğrenmek, spor yapmak, açık havada yürümek veya psikolojik destek almak gerekir. * Sağlıklı atıştırma nasıl olur? Ya da böyle bir atıştırma şekli var mı? Atıştırmalar sırasında patates cipsi, bisküvi, çikolata veya şeker yerine; domates, elma, salatalık, kuru erik, üç-dört tane ceviz veya badem, beyaz peynir ya da biraz yoğurt yemeye çalışılabilir. Açlık hissedildiğinde, önce bir bardak su içilmeli. Bu, yeme isteğini önleyebilir. Ara öğünler ise atlanmamalı. Diğer bir deyimle; az ama sık yemek yenmeli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|