Lezzet Güneşi
Patatesli kek Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Büyük bir kasede yumurtaları çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Patatesleri sudan çıkartıp süzün. Hazırladığınız karışıma çiğ olarak ekleyin. Isıya dayanıklı derin yuvarlak cam fırın kabını yağlayıp, hafif un serpin. Patatesli karışımı kaba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirin. Servis sırasında kalıbı ters çevirerek patatesli keki geniş bir tabağa alın. Dilimleyerek ılık servis yapın.
* 1 kilo patates * 2 adet yumurta * 1 su bardağı yoğurt * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı un * Yarım paket kabartma tozu * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * Tuz, karabiber * 100 gram kaşar peyniri
|