Lezzet Güneşi
Sebzeli tofu Yağdan 1 çorba kaşığı ayırıp, kalan yağı tavada ısıtın. Şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavurun. Kağıt havlunun üzerine alıp, fazla yağını aldırın. Bir kapta soya sosu, mısır unu, suyu karıştırın. Tavaya 1 kaşık yağ koyup, kızdırın. Sarımsak, zencefil, bezelye, havuç ve mantarı ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, şehriyeyi ekleyip, karıştırın. Servis yapın.
* 1 su bardağı tel şehriye * 1 yemek kaşığı soya sosu * 1 yemek kaşığı mısır unu * 1 çorba kaşığı su * 1 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı zencefil * 2 adet kibrit çöpü doğranmış havuç * 1 su bardağı haşlanmış bezelye * 4 adet yeşil soğan * 1 su bardağı mantar * 1/2 su bardağı zeytinyağı * Tuz
|