Lezzet Güneşi
Hindi çömlek kebabı Isıtılmış tereyağına hindi göğüs etlerini katın, hızlı ateşte karıştırarak 3 dakika kadar soteleyin. Havuç ve soğanları ilave edin, orta ateşte karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha soteleyin. Patates, sivri biber, domates, tuz ve karabiberi katıp, iyice harmanlayın ve porsiyonluk güveç kaplarına paylaştırın. Her bir güveç kabındaki malzemelerin üzerine 100 ml. su gezdirin, üzerlerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 600 gr. hindi göğüs kuşbaşı * 200 gr. tereyağı * 3 adet orta boy havuç (küp doğranmış) * 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 2 adet orta boy patates (küp doğranmış) * 4 adet sivribiber (ince kıyılmış) * 2 adet domates (kabukları soyulmuş, küp doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 su bardağı su (kaynar)
Çikolatalı kurabiye Un, kabartma tozu ve yulaf ezmesini iyice harmanlayın. Ayrı bir kapta yağ, şeker, yumurta ve çikolatayı iyice çırpın. Unlu karışıma katıp, tekrar tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla lokmalar halinde ve 5'er cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyeler hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırın tepsisinde 2-3 dakika dinlendirip, tepsiden çıkarın. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER (14 adet) * 1 çorba kaşığı kepekli un * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi * 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 1 çay bardağı esmer şeker * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 50 gr. sütlü çikolata (kırıklanmış)
|