kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Mercimekli rezene

Mercimekli rezene

384 kalori/porsiyon Mercimeklerin üzerine 3 parmak çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün. Rezenelerin de üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, kısık ateşte 15 dakika pişirip, süzün. Yağsız tavaya su, soğan ve sarmısağı koyun, kısık ateşte karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Domates, mercanköşk, kekik, fesleğeni ekleyin, kısık ateşte üstü açık olarak 15 dakika pişirin. Mercimekleri ilave edip, harmanlayın. Hazırladığınız harcın yarısını 2.5 litrelik fırın kabına yayın, üzerine rezeneleri yerleştirip, kalan mercimekli harcı yayın. Isıtılmış tereyağına karıştırarak unu katın, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek un sararıncaya kadar 2-3 dakika kavurun. Ateşten alın, karıştırarak ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek sos koyulaşıncaya kadar pişirin ve kaşar peyniri ekleyip, mercimeklerin üzerine gezdirin. En üste ekmek kırıntısı ve peyini serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

(4 kişilik)
*
1 su bardağı yeşil mercimek
* 2 adet büyük boy rezene (dörde bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı su
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 kg. domates (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı mercanköşk (taze, ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı kekik (taze, ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı fesleğen yaprağı (taze, ince kıyılmış)
* 1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı un
* 2,5 su bardağı süt
* 60 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 En Düşük Kalorili Bahar Yemekleri   / 17-04-2005
 En düşük kalorili bahar yemekleri   / 16-04-2005
 Soğuk yoğurt çorbası   / 15-04-2005
 Lezzet güneşi   / 14-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-04-2005
 Lahana salatası   / 11-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-04-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-04-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Gece kulüplerine neden gidersiniz?
İstanbul, Ankara,...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı show
"Aloo... Prekazi ile görüşecektim... He...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuklar ve kitaplar
Çocuklar kitap okumuyor" diye...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Limonlu pirinç çorbası
Bir...
İğneli iplikli 'asma' yöntemiyle isteyene dolgun kalça yapıyorlar
İğneli iplikli 'asma' yöntemiyle isteyene dolgun kalça yapıyorlar
Jennifer Lopez gibi kalçaya sahip olmak isteyenler, iğneli iplikli...
Grup terapileri ile kilolarınızdan kurtulun
Grup terapileri ile kilolarınızdan kurtulun
Yazın iyice yaklaştığı şu günlerde hâlâ fazla kilolarınızdan...
Sezen, biraz abartmış!
Sezen, biraz abartmış!
Kendi kendine botox ve dolgu enjeksiyonları uyguladığı konuşulan...
LPG'nin özelliği...
LPG'nin özelliği...
En son teknoloji ile donatılmış bu cihaz selülitleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.