Lezzet Güneşi
Limonlu pirinç çorbası Bir tencerede pirinci, piliç suyuna ekleyip hızlı ateşte kaynama noktasına getirin. Ayrı bir kapta yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yumurtalara 50 ml. limon suyunu çırparak kattıktan sonra, tencereden aldığınız 1 bardak sıcak piliç suyunu da yavaş yavaş ve çırpmaya devam ederek karıştırın. Ateşi kısın ve hazırladığınız karışımı tencerede kalan çorbaya katın ve çorba kalınlaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu aşamada çorbaya arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve limon dilimleriyle servis yapın.
169 kalori/porsiyon (4 kişilik) * 5 su bardağı piliç suyu * 1 su bardağı pişmiş pirinç * 4 adet yumurta * 2 adet limon * Tuz, taze çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda)
|