Zeytinyağlı ısırgan
Isırganları kaynar suya batırıp 10 dakika bekletin ve ince ince kıyın. Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Havucu ilave edip, 5 dakika daha soteleyin. Isırgan, şeker, tuz ve suyu ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğuyunca maydanoz serperek servis yapın.
110 kalori / porsiyon 5 kişilik * 2 demet ısırgan (ince doğranmış) * 1 adet havuç (ince halka doğranmış) * 2 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet kesme şeker * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 su bardağı su (sıcak) * Maydanoz (ince kıyılmış)
|