Lezzet güneşi
Peynirli çubuk Unları harmanlayın, tereyağını ilave edip, ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar robottan geçirin. Yumurta sarısı, peynir, toz kırmızıbiber ve hardalı ekleyip, hamur pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Hamuru, unlu düz bir yüzeyde 5 mm. kalınlığında açıp, 10 cm. uzunluğunda çubuklar şeklinde kesin. Yumurta akını iyice çırpın ve üzerlerine sürün. Her çubuğu düz veya ortasından hafifçe kıvırarak, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
260 kalori/porsiyon (6 kişilik) * 1 çay bardağı kepekli un * 50 gr. un (elenmiş) * 100 gr. tereyağı (doğranmış) * 1 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış) * 50 gr. cheddar peyniri (ince rendelenmiş) * 1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1/2 çay kaşığı hardal (arzu edilirse) * 2 çay kaşığı haşhaş tohumu (arzu edilirse)
|