| | Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi Cumhuriyeti kuran, Deniz Köşkü'nü yapan, o günlerin Jakoben toplumu şarapçılığı da bugünkü seviyesine taşımıştı. Ama şimdi Türk şarapçılığı gözden çıkarılmış durumda. 27Şubat 2005 tarihinde bir yazı yazmışız. "Şarap Üreten Anadolu Kaplanları". Hatırlayacaksınız. Şarap...devamı |
|
| | Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek Alkollü içkilere getirilen zamlar CHP Meclis komisyonu tarafından araştırıldı. Rapora göre zamlar mantıksız, toplumsal ve ekonomik açıdan da tehlikeli. Fıkrayı bilirsiniz, Papa New York'u ziyarete geldiğinde, havalimanındaki basın toplantısında bir gazeteci şu soruyu yöneltmiş: "New York...devamı |
|
| | Vivaldi yemeğe lezzet katar Sofrada Barok müzik ya da alaturka dinlenir. Ama müzikle yemek arasında denge kurabilmek için müzik doğal ortamda icra edilmeli. Bir yerde okumuştum. Amerika başkanlarından George Bush aynı anda iki şeyi birden yapamazmış. Örneğin yürürken çiklet çiğneyemez, adımları birbirine dolaşırmış.devamı |
|
| | Çevre dostları buluşuyor Organik Ürünler ve Çevre Fuarı bu yıl da bilinçli tüketici ve üreticileri bir araya getirecek. Türkiye'nin en büyük organik ürünler fuarı bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. 24-27 Mart tarihleri arasında Beşiktaş Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde yapılacak fuara giriş ücretsiz. Kaliteli ve...devamı |
|
| | Önce özgürlük sonra yemek Avrupa'ya 'özgürlük, eşitlik ve kardeşlik' ilkelerinin yanı sıra mutfak kültürünü de aşılayan Fransızlar. Bu eşsiz mutfağın esin kaynadığı da elbette kral sarayları. Doğrusu ne politik hırsı, ne iktidar özlemi ne de şöhret tutkusu olan biriyim. Ama oldum olası tek bir şeye, adımı ölümsüz...devamı |
|
| | Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti İberya Yarımadası'nda bulunan ve anlamı "Portakal çiçeği sahili" olan Castellon'daki Uluslararası Trüf Yemekleri Yarışması'nda dünyanın en ünlü aşçıları bir araya geldi. Bizim burası kar kış kıyamet, aktarma havaalanı Münih daha da beter. Yarım saat açık, yarım saat kapalı. İnerken...devamı |
|
| | Şarap kursunda bir efsane Türkiye'de ilk kez bir şarap kursunda dünyanın en prestijli şaraplarından Chateâu Petrus tadılacak. Gusto Dergisi'nin 2003'den beri aralıksız olarak sürdürdüğü ve şimdiye dek 500'e yakın kişinin devam ettiği şarap kurslarının III. Etap'ı, 15 Mart Salı akşamı Hyatt Regency Oteli'nde...devamı |
|
| | Mutfakta 'Devrim'in izi var Sıradan bir Fransız için öğle yemeği süresi kutsaldır. Akşam yemeği ise toplumsal bir olay niteliğinde... Parisliler bununla Fransız Devrimi'nin boşuna yapılmadığını kanıtlıyor. İki yıla yaklaşan zamandır bu köşede birbirinden değişik konulara değindim. Ne var ki bugüne dek mutfak...devamı |
|
| | Şarap üreten Anadolu kaplanları Üreticilerin ağzını bu yılki vergi zamları yüzünden bıçak açmıyor. Yükselişin hem kendilerini hem de tüketiciyi güç durumda bırakacağını düşünüyorlar. Geçtiğimiz son mevsim, sonbahar; şarapçıların en canalıcı dönemidir. Bütün dünyada. Elbette Kuzey yarımkürede. Neden? Malum. Bağ...devamı |
|