Taze baklalı enginar
325 kalori/porsiyon Enginar, bakla ve soğanı harmanlayıp, kalın dipli yayvan bir tencereye yerleştirin. Un ve limon suyunu karıştırın, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş su, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını ilave edip, sebzelerin üzerine gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, kapağı kapalı olarak enginarlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Üzerlerine dereotu serperek ılık servis yapın. (4 kişilik) * 3 adet enginar (temizlenmiş, dörde bölünmüş) * 250 gr. taze bakla (kenarları temizlenmiş) * 5 sap taze soğan (iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı un * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1/4 su bardağı su * 3 adet kesme şeker * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çay bardağı zeytinyağı * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
|