|
|
Lezzet Güneşi
En düşük kalorili bahar yemekleri
Kepekli krep 370 kalori/porsiyon (8 kişilik) * 200 gr. kepekli un * 4 adet yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış) * 3,5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 su bardağı light süt * 5 sap dereotu (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1/4 çay kaşığı muskat * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarımsak (ince doğranmış) * 1 adet küçük boy havuç (jülyen doğranmış) * 1 adet küçük boy kabak (jülyen doğranmış) * 200 gr. ıspanak (iri doğranmış) * 1 adet etli kırmızı biber (jülyen doğranmış) * 2 adet yeşil biber (jülyen doğranmış) * 1 su bardağı mantar (iri doğranmış) * 3 dilim hindi salam (doğranmış) * 1 tatlı kaşığı soya sosu * 1/4 çay kaşığı tarhun (toz) * Karabiber (arzu edilen miktarda)
Un, yumurta sarısı, zeytinyağı, süt, dereotu, tuz, karabiber ve muskatı iyice karıştırın. Kahve fincanının 3/4'ünü hazırladığınız krep hamuru ile doldurun, 15 cm. çapında ısıtılmış yağsız tavaya dökün, sallayarak tavanın tabanına yayın. Krepin her iki yüzünü hafif kızarıncaya kadar 2'şer dakika pişirin. Krep hamuru bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı karıştırarak 2 dakika soteleyin. Havuç ve kabakları ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Ispanak, etli kırmızıbiber, yeşil biber, mantar ve salamı katıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Soya sosunu ekleyip, 1 dakika pişirin. Tarhun ve karabiberi ilave edip harmanlayın ve ateşten indirin. Krep hamurlarına hazırladığınız malzemeden koyarak servis yapın.
|