|
|
Bora bora
Elma, hurma ve karbonatı büyük bir kapta karıştırıp, suyu ilaveedin. Kabın üzerini streçle kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı köpüklü ve koyu kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Tereyağlı karışımı elmalı karışıma ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak unu ilave edin. İyice karıştırıp, 23x23 cm. ebatlarında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Tereyağı, esmer şeker, süt ve hindistan cevizini tereyağı ve şeker eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak, orta ateşte ısıtın. Keki fırından çıkartıp (fırının ısısının kaybolmaması için kapağını kapalı tutun), hazırladığınız harcı üzerine sürün ve 20 dakika daha pişirip, fırından çıkartın. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 2 adet büyük boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış) * 200 gr. hurma (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğanmış) * 1 tatlı kaşığı karbonat * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 125 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1,5 su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta * 2 su bardağı un Harç: * 60 gr. tereyağı * 100 gr. esmer şeker * 125 ml. süt * 50 gr. hindistan cevizi
|