|
|
Lezzet Güneşi
Mısırlı pide Isıtılmış yağda, soğan ve sarımsakları, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğan ve sarımsakları bir kaba alın, tavada kalan yağa kıyma, taze soğan, maydanoz, mısır, krema ve ekmek kırığını ilave edip, karıştırarak iyice harmanlayın. Unlu düz bir yüzeyde 2 adet milföy hamurunu üst üste koyup 15x25 cm. ebatlarında olacak şekilde inceltin. Kıymalı harcı 4'e bölün ve hamurun kenarlarında 2'şer cm. boşluk kalacak şekilde yayın. Boş bıraktığınız kenarlara fırça ile yumurta sürüp, hamuru harcın üzerine katlayın ve üstte kalan kısımlara da yumurta sürün. Milföy hamurları ve harç bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzerlerini kapatmadan, harç pişip, milföy hamuru pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 350 gram piliç kıyma * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı taze soğan (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) * 125 gram mısır (konserve) * 4 çorba kaşığı krema * 35 gram bayat ekmek kırığı * 8 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
|