  |
|
Zencefilli bisküvi
Bir tencerede su, şeker ve baharatları hafif ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Tereyağını ekleyip, eriyene kadar ısıttıktan sonra ateşten alın ve 10 dakika bekletin. Karbonatı 2 tatlı kaşığı suda eritin, yumurta ve unla birlikte ekleyin. Karıştırın ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Streçe sarıp, serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Unlu bir zeminde hamuru 3 mm. kalınlığında açın. Şekilli kalıplarla kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220 derece fırında, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Yumurta beyazını pudraşekeri ile karıştırarak, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Renk adedine göre ayırın. Her birine 1-2 damla gıda boyası katıp, iyice karıştırın. Renkli kremalarla bisküvileri süsleyin ve servis yapın.
MALZEMELER (24 adet) * 1 çay bardağı su * 1 çay bardağı tozşeker * 1 tatlı kaşığı zencefil * 1 çay kaşığı tarçın * 65 gram tereyağı * 1 tatlı kaşığı karbonat * 2 tatlı kaşığı su * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 3 su bardağı un Süs kreması: * 3 su bardağı pudraşekeri * 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış) * Çeşitli renklerde gıda boyası
|