Kıvırcık marullu pilav
Pirinci, tuzlu kaynar suda en az bir saat dinlendirin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, süzün. Isıtılmış yağda, soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Şeker, tuz ve suyu ilave edin. Suyu kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp, pirinci katın, bir kez karıştırıp hızlı ateşte 5 dakika pişirin. Domates, taze soğan, kuşüzümü, karabiber ve yenibahar ilave edip, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Nane, dereotu ve kıvırcık marul yapraklarını katın, harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 300 gram pirinç * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet soğan (piyaz doğranmış) * 2 adet kesme şeker * 3 su bardağı su * 1 adet domates (kabukları soyulup, iri küp doğranmış) * 1 demet taze soğan (ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı yenibahar * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış) * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış) * 6 yaprak kıvırcık marul (ince kıyılmış)
|