|
|
Lezzet Güneşi
Elmalı kereviz Kerevizleri soyup 2,5-3 cm. kalınlığında halka halka kesin. Kararmaması için, havuç ve elmalarla birlikte limon suyu ilave edilmiş suya koyun. Yayvan bir tencerede 65 ml. yağı ısıtın, soğan ve unu ilave edip, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Kerevizleri süzerek çıkarı, soğanların üzerine dizin. Sebzeleri beklettiğiniz limonlu sudan 1 su bardağı ayırın, kesme şeker ve tuzu ilave edin, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtıp, kerevizlerin üzerine gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra kısık ateşte kerevizler hafif yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Havuç ve elmaları delikli kepçe ile sularını süzerek çıkarın, kerevizlerin üzerine paylaştırın, dereotunun yarısını da üzerlerine serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra kerevizlerin üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, kalan dereotunu da serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 kg. kereviz * 1 adet limonun suyu * 2 adet orta boy havuç (küp doğranmış) * 2 adet orta boy ekşi elma (küp doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı un * 2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış veya 15 tane arpacık soğan) * 2 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı tuz * Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
|