kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Cıngıllı mantı
Balıkesir kaymaklısı

Balıkesir kaymaklısı

Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı, süt, yumurta ve tuzu ilave edip, aynı yönde dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, düz ve unlu bir yüzeyde 35-40 cm. çapında ve baklavalık yufka inceliğinde açın. Açtığınız her bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Kızaran yufkaları iki eşit miktara ayırın. Birinci grubu yufkaların kızaran yüzü üste gelecek şekilde yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kaymağı yayın. Kalan yufkaları da kaymağın üzerine yine kızarmış yüzleri üste gelecek şekilde yerleştirin. Tozşekeri suda karıştırarak eritip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 20 dakika kaynatın. Tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine sıcak şerbeti gezdirip, en az 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
*
1 kg. un (elenmiş)
* 300 gram tereyağı (eritilmiş)
* 2 su bardağı süt
* 6 adet yumurta
* Yarım çay kaşığı tuz
* 700 gram kaymak
* 2 kg. tozşeker
* 7,5 su bardağı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mantar çorbası   / 12-03-2005
 Dönerli lazanya   / 11-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2005
 Pilav tacı   / 06-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Mart kapıdan baktırır millet spora saldırır
Hadi hayırlı...
HAKAN & UTKU
Türk astronota isim önerileri
Yaşasın. Müjdeler olsun.
AYŞE TÜTER
Cıngıllı mantı
Etleri kaynar suda yaklaşık 25 dakika...
Şehirde yaşayan herkes 'bahar sendromu' riskiyle karşı karşıya
Şehirde yaşayan herkes 'bahar sendromu' riskiyle karşı karşıya
Şehir hayatı, havada artan elektrik yükü ile birlikte bahar sendromu...
Laila tarih oldu!
Laila tarih oldu!
İstanbul'un en gözde birkaç kulübünden biri olan ve bir devre...
'Parti kostümlü' dedi kendi kostümsüz geldi
'Parti kostümlü' dedi kendi kostümsüz geldi
Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, geçtiğimiz gece Nişantaşı'ndaki Evo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.