|
|
Cıngıllı mantı
Etleri kaynar suda yaklaşık 25 dakika pişirip, suyun içinde soğutun. Derilerini temizleyin, iri lokmalar halinde parçalayın ve suyunu ayırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuzu katın. Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 10 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu bir yüzeyde 1 mm. kalınlığında açın. Yufkaları tek tek oklavaya sarın, oklavayı yufkadan çıkarın ve yufkaları 0,5 cm. kalınlığında kesin. İnce rulo hamurları parmaklarınızla havalandırarak açıp, şerit haline getirin. Şerit hamurları yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ayırdığınız piliç suyunu hızlı ateşte kaynama noktasına getirip, hamurların üzerine gezdirin ve fırında 10 dakika pişirin. Hamurların üzerine etleri ve nohutları serpip, etler ısınıncaya kadar 5 dakika daha pişirin. Karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 tabak banvit göğüs * 1,5 litre su (kaynar) * 500 gram un (elenmiş) * 4 adet yumurta * 50 ml. su * 1 tatlı kaşığı tuz * 150 gram nohut (haşlanmış) * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|