kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Cıngıllı mantı
Balıkesir kaymaklısı

Cıngıllı mantı

Etleri kaynar suda yaklaşık 25 dakika pişirip, suyun içinde soğutun. Derilerini temizleyin, iri lokmalar halinde parçalayın ve suyunu ayırın. Unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuzu katın. Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 10 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu bir yüzeyde 1 mm. kalınlığında açın. Yufkaları tek tek oklavaya sarın, oklavayı yufkadan çıkarın ve yufkaları 0,5 cm. kalınlığında kesin. İnce rulo hamurları parmaklarınızla havalandırarak açıp, şerit haline getirin. Şerit hamurları yağlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ayırdığınız piliç suyunu hızlı ateşte kaynama noktasına getirip, hamurların üzerine gezdirin ve fırında 10 dakika pişirin. Hamurların üzerine etleri ve nohutları serpip, etler ısınıncaya kadar 5 dakika daha pişirin. Karabiber serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
1 tabak banvit göğüs
* 1,5 litre su (kaynar)
* 500 gram un (elenmiş)
* 4 adet yumurta
* 50 ml. su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 150 gram nohut (haşlanmış)
* Karabiber (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mantar çorbası   / 12-03-2005
 Dönerli lazanya   / 11-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 08-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2005
 Pilav tacı   / 06-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Mart kapıdan baktırır millet spora saldırır
Hadi hayırlı...
HAKAN & UTKU
Türk astronota isim önerileri
Yaşasın. Müjdeler olsun.
AYŞE TÜTER
Cıngıllı mantı
Etleri kaynar suda yaklaşık 25 dakika...
Şehirde yaşayan herkes 'bahar sendromu' riskiyle karşı karşıya
Şehirde yaşayan herkes 'bahar sendromu' riskiyle karşı karşıya
Şehir hayatı, havada artan elektrik yükü ile birlikte bahar sendromu...
Laila tarih oldu!
Laila tarih oldu!
İstanbul'un en gözde birkaç kulübünden biri olan ve bir devre...
'Parti kostümlü' dedi kendi kostümsüz geldi
'Parti kostümlü' dedi kendi kostümsüz geldi
Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, geçtiğimiz gece Nişantaşı'ndaki Evo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.