|
Jaleko
Bira ve peyniri çatalla iyice çırpın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın, yarısına peynirli harcı fırça yardımıyla sürün. Diğer yufkaları ortadan ikiye kesin. Peynirli harcın üzerine yarım yufka yerleştirin. Üzerine peynirli harç sürüp, bir yarım yufka koyun. Yarım yufkaları ve peynirli harcı bitirene kadar bu işleme devam edin. En alttaki yufkanın harçsız tarafını, diğer yufkaların üzerine kapatın. Elde ettiğiniz yarım ay şeklindeki harçlı yufkadan çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz hamurların malzemeyle özleşip, daha iyi kabarması için buzdolabında en az bir gün dinlendirin. Kızgın bol yağda kızartıp, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın ve sıcak servis yapın. MALZEMELER (8 kişilik) * 4 adet yufka * 200 ml. bira * 250 gram beyaz peynir (yumuşak) * Sıvıyağ (kızartmak için)
|