|
Barbunya salatası
Kapağı sıkı kapanan derince bir kapta yağ, limon suyu ve dereotunu sallayarak iyice karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. (Limonlu sirkeyi buzdolabında 2 hafta saklayabilirsiniz.)
MALZEMELER 4 kişilik) * 400 gram barbunya (konserve, süzülmüş) * Yarım adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış) * Yarım adet etli kırmızı biber (jülyen doğranmış) * 3 çorba kaşığı limon sirkesi * Taze çekilmiş karabiber * Barbunya, soğan ve kırmızı biberi bir kapta harmanlayın. Limon sirkesi ve karabiberi ekleyin. Üstünü kapatarak birkaç saat ya da gece boyunca buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Limon sirkesi: * 1 çay bardağı zeytinyağı * 5 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı dereotu (doğranmış) * Tuz, taze çekilmiş karabiber
|