|
 |
 |
 |
Kısa... Kısa...
Amerika Savunma Bakanlığı (Pentagon) Irak'taki işkenceler konusunda kendini "akladı". Bakanlık raporunda "Irak, Afganistan ve Guantanamo'daki işkence ve kötü muameleden Pentagon'un politikaları sorumlu değildir" denildi.
Irak'ta Ocak'ta yapılan seçimlerin ardından hükümet kurma çalışmaları yürüten Şii İttifakı ile Kürt partiler Kerkük konusunda anlaştı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yetkilisi Fuad Kemal "Kerkük konusunda geçiş dönemi süresince geçici anayasada öngörülenleri uygulama kararı aldık" dedi.
Çeçen ayrılıkçılar, liderleri Aslan Maşadov'un öldürülmesinin ardından vakit kaybetmeden yerine yeni birini atadı. Sözcü Ahmed Zakeyev, yeni liderin kim olduğunu söylemedi. Ancak genç, geniş desteği olan ve enerjik biri olduğunu söyledi.
New York Times gazetesine konuşan bir yetkili Amerika'nın yıllardır karşı çıktığı Hizbullah'ı "siyasi parti olarak tanımaya hazırlandığını" öne sürdü.
Japonya'da 22 yaşındaki yaşındaki bir kadına sarkıntılık yapan milletvekili gözaltına alındı. İktidar partisinden olan vekil, bu olay ortaya çıkınca da hemen istifasını verdi.
Irak'ta işkencelerle dünyanın tanıdığı Ebu Garib hapishanesini Amerika, yeni kurulan Irak yönetimine devretmeye hazırlanıyor.
Sünni Müslümanlar'ın ağırlıklı olarak yaşadığı Musul kentinde dün bir camiye saldırı düzenlendi. 47 kişinin öldüğü intihar eyleminin bir cenaze töreni sırasında caminin içinde meydana geldiği belirtildi.
Avrupa Parlamentosu, Hizbullah'ı terör örgütü ilan etti. AB liderlerine de örgüte karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.
Pakistan Enformasyon Bakanı Şeyh Raşid, yaptıkları soruşturma sonunda ülkenin nükleer programının mimarı Abdül Kadir Han'ın İran'a santrifüj sattığını belirlediklerini, ancak kendi yönetimlerinin bu satışla hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|