|
|
Sürpriz toplar
Suyun yarısında kuru maya ve tozşekeri eritip, maya kabarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, ılık bir yerde bekletin. Unun ortasını havuz gibi açın. Kabaran mayaya, kalan su ve yağı ilave edip, aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde hamuru özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerine mutfak havlusu örtüp, hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bir kapta elma, üzüm, kayısı, kuru erik, esmer şeker ve tarçını karıştırın. Hamuru 16 parçaya bölüp, her parçayı avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekli verin. Topları parmağınızla çukurlaştırıp, içine hazırlanan harçtan koyun ve kapatın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurların kapatılmış kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika, toplar iki katı kabarıncaya kadar dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında toplar altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bir kapta pudraşekeri ve sütü koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı ılınmış topların üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER (16 adet) * 4 su bardağı un (elenmiş) * 1 su bardağı su (ılık) * 1 çorba kaşığı kuru maya * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy elma (küçük küp doğranmış) * 1 çay bardağı kuru üzüm (sultani) * 5 adet kayısı (küçük doğranmış) * 5 adet kuru erik (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış) * 2 çorba kaşığı esmer şeker * Yarım tatlı kaşığı tarçın * 1 su bardağı pudra şekeri * 1,5 çorba kaşığı süt
|