Eyfel Kulesi mi yersiniz Boğaz Köprüsü mü?
Dünyaca ünlü tarihi yapıların şekerden birer kopyasını yapan aşçı Mustafa Gürdağ, Özgürlük Anıtı'ndan Eyfel Kulesi'ne 20 tarihi dokuyu tatlandırdı.
Antalya'da bir otelde çalışan aşçı Mustafa Gürdağ, tarihe tanıklık etmiş yapıların şekerden birer kopyasını yaptı. Dünya üzerinde yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenen Mustafa Gürdağ, 'tatlı' bir dünya oluşturarak bu dünyayı çekilebilir hale getirmek istediğini söylüyor. Kurduğu şehrin bombalanarak değil yenilerek yıkılabileceğini kaydeden Gürdağ, oluşturduğu kentle tarihin tadını çıkarıyor.
15 GÜNDE YAPTI 'Şeker Şehir' adını verdiği 20 ünlü yapıyı, bir arkadaşıyla birlikte 15 günde tamamladığını kaydeden Gürdağ, kentini tamamen yenilebilir malzemeden yaptığını dile getiriyor. Kurduğu şekerden şehirle dünyaya mesaj yollamak istediğini belirten Gürdağ, şehrinin dünyanın kaçan tadına ilaç olacağını iddia ediyor. Gürdağ, "Şeker şehri gören insanlarda bir tebessüm oluşuyor. İnsanlar istediği zaman Eyfel Kulesi'ni veya Pamukkale Travertenleri'ni yiyebilecek" diyor.
300 KG ŞEKER Şeker şehrin yapımı için 300 kilogram şeker, 150 yumurta, 10 kilogram limon ve 150 yaprak jelatin kullandıklarını vurgulayan Gürdağ, yakın zamanda bu tarz çalışmaları kapsayan bir sergi açmayı düşündüklerini anlatıyor. Aşçıların tek işinin yemek yapmak olmadığını, sanatsal yönlerinin de bulunduğuna işaret eden Gürdağ sözlerine şunları ekliyor:, "Gerek yemeklere gerekse bu tür eserlerimizde insanların gösterdiği ilgi beni mutlu ediyor. Bu mutluluk benim motive ediyor" diyor.
|