|
|
Hindili börek
Yufka hariç ve zeytinyağdan üç çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalan bütün malzemeyi iyice harmanlayın, üzerini örtüp, buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Her bir yufkayı yarım ay olacak şekilde ikiye kesin, düz bir zemin üzerine yuvarlak kısmı kendinize doğru gelecek şekilde yayın. Yufkanın yuvarlak kenarından 5 cm. içeriye hazırladığınız harçtan yayın ve düz kenarına doğru rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına yerleştirin. Yufkanın boyu tepsiden uzun gelirse, yufkayı kesmeden tepsinin içinde kıvırın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. En az 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 250 gram hindi kalça kuşbaşı (küçük küp doğranmış) * 3 adet yufka * 3 adet patates (küçük küp doğranmış) * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı karabiber
|