Lezzet Güneşi
Mısırlı piliç çorbası Piliç suyu, mısır, krema, zencefil, yağ ve soğanın yarısını kaynama noktasına getirin. Mısır unu ve suyu iyice karıştırıp, tavuk suyuna katın. Karışım kaynamaya başlayıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ateşi kısın. Yumurta beyazını 2 çorba kaşığı su ile çırpın, bir kepçe çorba suyunu da karıştırarak ekleyin ve hepsini çorbaya azar azar karıştırarak ilave edin. Etleri ve salamı çorbaya katıp karıştırın ve üzerini kapatmadan ısıtın. Çorbanın üzerine kalan ince doğranmış taze soğanları serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1,5 litre piliç suyu * 450 gram mısır (konserve, süzülmüş) * 150 ml. krema * Yarım tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı tereyağı * 8 adet taze soğan (ince doğranmış) * 35 gram mısır unu * 60 ml. su * 2 adet yumurtanın beyazı * 2 çorba kaşığı su (ekstra) * 150 gram tavuk göğüs eti (ince doğranmış, haşlanmış) * 4 dilim tavuk salam (ince doğranmış)
|