|
![](/gnysabah/i/1_pix_gri.gif) |
|
![](/gnysabah/i/1_pix_trans.gif) |
Zeytinyağı kolesterolaçısından yararlı amaneticede o da yağ!
Margarin çok kötü. Bazı ilkel tariflervardır, benim çok hoşuma gider. Mesela derler ki, 'Tavada yanan yağ vücutta da yanar!' Koyarsın tereyağını, bir süre sonra çabucak yanar. Margarin erimiyor bile! Bu donmuş yağ olayı korkunç yani... Zeytinyağı en sağlıklısı fakat bu da yanlış anlaşılıyor. Zeytinyağı kolesterol açısından yararlı ama netice itibariyle yağ olduğu için o da kalori. En iyisi az yemek ve zeytinyağını tercih etmek. Tabii pişirme usulleri de çok önemli. Soğanı yağla kavurmayın, her şeyi çiğden koyup pişirin. İndirmeye yakın iki çorba kaşığı yağ gezdirin. Yani yaratıcı biraz gaddar! Lezzetli ve keyif veren her şey maalesef zararlı. Azar azar yemek en doğru ve sağlıklı beslenmedir.
|
|
|
|
|
![](/gnysabah/i/1_pix_trans.gif) |
|
![](/gnysabah/i/1_pix_gri.gif) |
|