|
|
Papatya kebabı
Un, tereyağı ve zeytinyağını karışım ince ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar robottan geçirin. Robot çalışırken suyu ilave edin ve sert bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru unlu bir yüzeyde yumuşayıncaya kadar yoğurun. Streçle sarıp serin bir yerde en az 30 dakika dinlendirin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Isıtılmış yağda soğan ve sarımsakları soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı katıp, rengi değişinceye kadar karıştırarak soteleyin. Domates, sirke, kekik, bezelye ve maydanozu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, sıvı buharlaşıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirmeye devam edin. Patatesleri bir kapta krema ve yumurta sarısı ile ezip, püre haline getirin. Hamuru 25 eşit parçaya bölün, minik tart kalıplarının taban ve kenarlarını kaplayacak ebatta yaklaşık 6-6,5 cm. çapında açın. Yağlanmış tart kalıplarının kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirip, soğutun. Soğuyan tart hamurlarının içine kıymalı karışımı paylaştırın. Üzerlerine de sıkma torbasıyla patates püresini sıkıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (25 adet) * 300 gram patates (iri doğranmış) * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan (ince doğranmış) * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 150 gram kıyma * 2 adet domates (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi * 1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı * 1 çay bardağı bezelye (şoklu, küçük boy) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı krema * 1 adet yumurtanın sarısı
Tart hamuru: * 450 gram un * 120 gram tereyağı (doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * Yarım su bardağı su (soğuk)
|