Defne piliç
Etlere tuz, karabiber serpin. Derin bir tavada yağı ısıtıp, sarımsakları hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın ve tavadan alın. Aynı tavada etleri 3-4 dakika pişirin. Sarımsak ve defneleri katın. Elma sirkesini ilave edip, ara ara tavayı sallayın. Kısık ateşte etleri çevirerek 2 dakika daha pişirin. Suyu karıştırarak ilave edip, tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. Karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 adet piliç göğüs * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 16 diş sarımsak (soyulmamış) * 6 adet defne yaprağı * 2 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 su bardağı su
|