Fon, 5 müzayedede toplam bin 200 eseri 12.8 trilyona sattı. Kimde olduğu bilinmeyen birçok eser de Fon'un satışları sayesinde ortaya çıktı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçen bankalardan gelen tablo ve antika eserler Türk halkını sanatsever yaptı. Daha önce tamamen elit kesimin ilgilendiği sanat müzayedeleri TMSF sayesinde adeta halka açıldı, kimde olduğu bilinmeyen birçok eser de su yüzüne çıktı. Artık hemen herkes Osman Hamdi'yi ve 5 trilyon TL gibi rekor bir fiyata Pera Müzesi'ne satılan Kaplumbağa Terbiyecisi adlı eserini biliyor. İbrahim Çallı ismi, resim sanatı ile ilgilenmeyenler için de bir anlam ifade ediyor. Bu yoğun ilgi ise en çok Fon'a yarıyor. Fon şimdiye kadar düzenlediği beş müzayededen toplam 12 trilyon 827 milyar TL gelir elde etmiş durumda. En büyük getiri ise Kaplumbağa Terbiyecisi'nde kıran kırana mücadelenin sergilendiği son müzayededen kaynaklanıyor. Fon'un buradan sağladığı tahsilat 10.5 trilyon lira düzeyinde. Eskidji'nin patronu Dikran Masis, "Daha önce birkaç eser için müzayedelerde sürekli fiyat vurdum, bu sırada biri ile çarpışıyordum. Bugün öğreniyorum ki o kişi Hakan Uzan'mış" derken, 1981 yılından beri müzayedecilik yapan Antik AŞ'nın sahibi Turgay Artam son yıllarda sanata olan ilginin arttığına işaret ederek, "Eskiden müzayede salonlarında 15-20 kişi olurdu, şimdi ise 400-500 kişilik grupların önünde satış yapıyoruz"değerlendirmesinde bulunuyor.
OSMAN HAMDİ MODASI Artam, antika eserlere ve tablolara ilginin deprem hariç kriz dönemlerinde bile artarak sürdüğünü ifade ederek, TMSF'nin elindeki eserlerin yüzde 90'ının oldukça değerli ve bilinçli seçilmiş olduğunu kaydederek şunları söylüyor: "Bugünkü müzayedede satılacak olanlar arasında yine Osman Hamdi'nin iki tablosu bulunuyor. Bunlardan 950 milyar TL değer biçilen ve Rüstem Paşa Camisi önünde kendisini çizdiği tablo ki bunun kimde olduğu bilinmiyordu. Kemal Uzan'ın yalısından çıktı. Bu tabloda da ciddi çekişme olmasını bekliyoruz. Osman Hamdi'nin 5 ya da altı tablosu Suna Kıraç'ta bulunuyor."
OĞULLAR SATIYOR Artam, artık zenginliğin para ile değil, elinde bulunan koleksiyonlarla ölçüldüğüne işaret ederek bunda merhum Sakıp Sabancı'nın Türkiye'ye çok büyük bir örnek oluşturduğuna dikkat çekiyor. Şu anda Sabancı'yı hat kolleksiyonunda Erdoğan Demirören'in geçtiğini anlatan Artam, "Bizde genelde babalar toplar, oğullar satar, torunlar ise yeniden toplar. Ama artık giderek ilgi artıyor" diyor. Bu arada bugün Antik AŞ'de Fon'un düzenlediği müzayedede 340 adet tablo, 6 hat ve fermanın yanı sıra 50'ye yakın da antika satışa çıkıyor. Toplam 450 eser için biçilen muhammen bedel ise 4.5 trilyon lira.