|
|
Doldurma kabak tatlısı
Kabağın kabuklarını bütün haliyle soyun. Üst kısmını kapak şeklinde kesin ve içini temizleyin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar bol su ile yıkayın. 1 kg. tozşeker ve 4,5 bardak su ilave ederek pişirin. Çam fıstığı ve kuşüzümünü katıp, harmanlayın. Hazırlanan karışımı kabağın içine doldurun ve kapağını kapatın. Kabağı, alabilecek geniş bir tencereye yerleştirin. 1,5 litre suda iki kg. tozşekeri eritin, kabağın üzerine gezdirerek tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bir saat pişirin. Ara ara tenceredeki şekerli sudan kabağın üzerine gezdirin. Kabağı fırın tepsisine alın, tencerede kalan suyu kabağın üzerine gezdirin, kalan şekeri de kabağın üzerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabağın üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık bir saat pişirin. Soğuyunca dilimleyerek, arzu ederseniz ceviz ve kaymakla beraber servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 1 adet orta boy tatlı kabak (yaklaşık 7-8 kg) * 500 gram pirinç * 4 kg. tozşeker * 12 su bardağı su * 1 çay bardağı çamfıstığı (hafif kavrulmuş) * 100 gram kuşüzümü * 100 gram ceviz (iri dövülmüş) * 500 gram kaymak
|