Vitamin çorbası
Isıtılmış yağda havuç, soğan ve kerevizi karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Domates, sebze suyu, şeker, tuz ve karabiberi ilave edip, kaynama noktasına getirin ve ateşi kısın. Kısık ateşte üzerini kapatmadan 10 dakika pişirip, ateşten alın. Hazırladığınız karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Suyu ilave edip, karıştırarak 10 dakika ısıtın. Porsiyonluk kaselere paylaştırıp, üzerlerine kızarmış ekmekleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet orta boy havuç (doğranmış) * 1 adet soğan (doğranmış) * Yarım adet kereviz (doğranmış) * 1 kg. domates (çekirdekleri çıkarılmış, küp doğranmış) * 1 su bardağı sebze suyu * 2 tatlı kaşığı tozşeker * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1,5 su bardağı su * 6 dilim ekmek (dilimlenmiş, kızartılmış)
|