Havuç salatası
Bir tavada tuzlu su kaynatıp havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirip, süzün. Havuçları sarmısak, maydanoz, kimyon, kırmızıbiberler, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirke ile birlikte sığ bir tavada 5 dakika pişirip ateşten alın. Tavanın içinde ılınmaya bırakın. Servis yapmadan hemen önce limon suyu, kalan zeytinyağı, tuz ve karabiberi havuçlara ilave edip, harmanlayın. Limon kabuğu şeritleri ile süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 700 gram havuç (5 mm. kalınlığında dilimlenmiş) * 1 diş sarmısak (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış) * 1 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber * 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber (ezilmiş, kurutulmuş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı sirke * Yarım adet limonun suyu * 1 adet limon kabuğu (kabuklarını beyaz kısımlarına girmeden ince şerit kesin)
|