Lezzet Güneşi
Katmer Un, yumurta akı, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, iyice yoğurun. Düz, unlu bir yüzeyde ince yufka büyüklüğünde açın. Şamfıstığı ve tozşekeri karıştırın. Yufkanın üzerine bir çorba kaşığı serpin. Yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayarak yufkaya kare şekli verin. Tekrar bir çorba kaşığı fıstıklı karışımdan serpip, yufkanın kenarlarını ortaya doğru bir kez daha katlayıpn ve porsiyonluk kare şeklini verin. Bir tatlı kaşığı tereyağını ayırın, kalan tereyağını keserek yufkanın üzerine serpin. Ayırdığınız tereyağını sıcak sac üzerinde veya yağsız tavada eritip, yufkanın her iki yüzünü kısık ateşte pişirin. Kalan fıstık karışımını serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER (1 adet) * 1.5 su bardağı kepekli un * 1 adet yumurta akı (çırpılmış) * 1.5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2.5 çorba kaşığı su * Yarım çay kaşığı tuz * 1 kahve fincanı şamfıstığı (ince dövülmüş) * 2 çorba kaşığı tozşeker * 2 çorba kaşığı tereyağı
|