Saray Usulü Aşure
Buğdayı bol su ile ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyun. Bir tencereye buğdaylar ile birlikte iki misli kadar su koyun. Ağır ateşte hiç karıştırmadan buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Buğdaya hazırladığımız nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip, iyice pişirin. Pişirdiğiniz karışımı robottan geçirin. Ayrı ayrı haşladığımız kayısı, incir ve üzümü ilave edip üzümler şişinceye kadar pişirin. Şekeri, sütü ve gülsuyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra süsleyerek ikram edin.
MALZEME: * 500 gram aşurelik buğday
* 1'er su bardağı nohut, fasulye, çekirdeksiz üzüm, kuru incir, kayısı
* 2 su bardağı süt
* 1'er çay bardağı pirinç, gülsuyu, ceviz, kuş üzümü
* 1 kg. tozşeker
* Nar, tarçın
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
|