Vanilyalı kurabiye
Tereyağı, vanilya esansı, tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Un, hindistancevizi ve kuru üzümleri ilave edip, 3-4 dakika yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip, elinizle bastırarak yassılaştırın. Isıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Pudraşekerini eleyip, vanilya esansı, tereyağı ve sütü karıştırarak ilave edin. Akıcı bir kıvama gelinceye kadar benmari usulü karıştırarak ısıtın. Vanilyalı kremayı, hızlıca kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı döküp, katılaşıncaya kadar bekleyin.
MALZEMELER (40 adet) * 125 gram tereyağı * 1 tatlı kaşığı vanilya esansı * 1 su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta * 3,5 su bardağı kekun * 1 su bardağı hindistancevizi * 1 çay bardağı kuru üzüm Vanilyalı krema: * 1 kutu pudra şekeri * 2 tatlı kaşığı vanilya esansı * 1,5 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşak) * 1,5 çorba kaşığı süt
|